top of page

STIPEND

 

Stipend (akademisk og atletisk) er midler som gis til studentutøvere for å bidra til å dekke kostnader og gjøre utdanning rimelig for alle. Disse stipendene kan bidra til å redusere utgifter som undervisning, overnatting, måltidsplan, helseforsikring og bøker. Stipend kan dekke kostnader helt eller delvis.

Idrettstipend: Er midler som gis til en person primært på grunn av deres spillingsevne, deres holdning og deres samlede verdi for laget. Atletisk stipend kan økes etter hvert år, avhengig av individets fremgang.

Akademiske stipend: Disse blir gitt til personer som har gode SAT / ACT-poeng eller gode videregående GPA (karaktersnitt). Hver høyskole har forskjellige krav for å motta akademiske stipend. Vanligvis står nordmenn godt til å motta akademiske stipend. 

Samlingsstipend: Mange høyskoler er i stand til å stable både akademiske og atletiske stipend sammen for å skape en større pakke for student-utøveren. Hver høyskole er unik i typen stipendpakke de tilbyr, noen høyskoler har andre stipendmuligheter som studentutøvere kan søke å få.

 

LIVET PÅ COLLEGE

 

College livet kan være veldig morsomt og givende, men det kommer også med store valg. Hvert college-campus skaper sitt egen type miljø. Noen universiteter har 20 000 studenter sammenlignet mens andre har bare 1000. Det handler om å finne det rette universitet som for hver enkelt. Å studere utenlands bidrar til å forbedre individuell vekst. Man lærer å bedre forstå andre kulturer ved å omgi seg med forskjellige studenter og student-idrettsutøvere i dagliglivet. Med konstant veiledning og støtte fra teamet ditt, trenere, studenter og professorer, er man veldig godt ivaretatt. Utfordre deg selv fysisk, når du trener med laget ditt, utfordre deg selv mentalt, mens du presser for å få gode karakterer i klasserommet, og utfordre deg selv til å vokse individuelt når du tar på deg nye muligheter og utforsker nye ideer. Livet på college er ett som er trygt, morsomt og fullstendig unikt. Utfordre deg selv ut av komfortsonen din, og benytt deg av denne unike muligheten. 

 

NCAA/NAIA/NJCAA

Organisasjonene for å gi sportsstipend er NCAA, NAIA og NJCAA. Dette er styrende foreninger for høyskole idrett i USA.

NCAA: 4 årige høyskoler. Dette er den mest anerkjente og kjente foreningen i USA. Det er tre divisjoner av NCAA: Divisjon 1, 2 og 3. Både divisjon 1 og 2 er de eneste som tilbyr atletiske stipend. Divisjon 3 tilbyr bare akademisk stipend. NCAA teller rundt 450 000 idrettsutøvere og over 1200 skoler. Divisjonene blir ikke satt i en rangordre eller i opprykk og nedrykk. En skole blir satt inn i divisjon 1,2 eller 3, ofte på grunn av størrelse, akademisk status eller økonomi - ikke på grunn av lagets evne eller resultater. 

 

NAIA: 4-årige høyskoler. Også en veldig kjent forening i USA. NAIA-høyskoler spiller mot andre NAIA-høyskoler. NAIA er alle kategorisert i en divisjon. Skoler i denne kategorien er ofte mindre og får privat finansiering. Det er nesten 300 høyskoler i denne kategorien.

NJCAA: NJCAA er en veldig unik mulighet. Dette er 2-årige høyskoler. Når du har fullført de to årene, går du over til en 4-årig høyskole enten i NCAA eller NAIA-braketten for å fullføre de siste to årene av skolen. Ofte oppfyller ikke studentutøvere som går på NJCAA-høyskoler de akademiske standardene til NCAA / NAIA-høyskolene. Dette gir en flott mulighet til å motta en tilknyttet grad etter 2 år og overføre til en 4-årig skole. I likhet med NCAA har NCJAA også forskjellige divisjoner (divisjon 1, 2 og 3). Disse skolene faller også inn i disse divisjonene avhengig av skolen, og ikke teamets evner.

 

 

JOBB MULIGHETER

Internasjonale studenter har lov til å jobbe på campus etter at de har mottatt amerikansk personnummer (social security number). Studentene kan ikke jobbe mer enn 20 timer i uken. I tillegg kan studenter bare arbeide utenfor campus under visse forhold (trenger å få CPT). CPT eller Curricular Practical Training tillater internasjonale studenter midlertidig å få praktisk erfaring som er direkte relatert til hovedfag gjennom ansettelse, betalt eller ulønnet praksis, og CPT må gjøres før eksamen. Etter endt utdanning kan studenter med F1-visum søke om OPT (valgfri praktisk opplæring), som vil tillate dem å jobbe i USA i ett år etter endt utdanning.

bottom of page